Hulp
nodig?

Vraag het de
Jongeren
Coach
Stel je
vraag

Donor worden.. Ja of nee?

Wil jij dat na jouw dood andere mensen geholpen kunnen worden met jouw organen? Je lees hier meer over donor worden!

stethoscoopgeschreven door maatschappelijke stagiaire: Tessa Esteban Soyer

Als jou iets overkomt en je hebt een nieuw orgaan nodig wil je natuurlijk dat die meteen beschikbaar is. Dat is helaas niet het geval, Nederland heeft namelijk een tekort aan donoren.

Ik zelf ben 14 jaar en nog niet geregistreerd als donor. Niet omdat ik het niet wil, maar puur door luiheid. Er komt gewoon nooit wat van terwijl het zo gedaan is.

Je mag donor worden vanaf je twaalfde, maar als je jonger dan zestien bent kunnen je ouders het nog tegen houden. Als er geregistreerd staat dat je geen donor wilt zijn kunnen je ouders dat niet veranderen, het blijft toch echt jouw lichaam.Als je achtien bent en je staat nog niet geregistreerd als donor krijg je een formulier toegestuurd, met daarin de vraag of je wel of niet donor wilt worden. Dat doet de overheid om het tekort tegen te gaan.

Natuurlijk wilt niet iedereen donor worden, sommigen vinden het eng. Die angst is nergens voor nodig, je voelt er niets van en redt er een of meerdere leven(s) mee. De keuze ligt helemaal bij jezelf.

Wil je donor worden? Ga dan naar www.Jaofnee.nl!

Foto: Ernstl

Forum "Donor zijn"

Ga naar het forum ›
Onderwerp Reacties Laatste reactie
Plaats jouw ervaring
meisje, 14 jaar
Ja of Nee? En jij?
door meisje, 14 jaar
15 reactie(s) zat 8 dec

Je plaats een ervaring in het forum "Donor zijn"

Je kunt je ervaring het beste plaatsen in het onderwerp waarover je ervaring gaat. Gaat je ervaring over "Donor zijn", dan zit je hier goed! Zo niet, check dan het overzicht of gebruik de zoekfunctie om je onderwerp te vinden. Zo krijg je meer reacties op je onderwerp.

Waarom staat mijn ervaring niet gelijk online?

Je ervaring moet eerst worden goedgekeurd door de beheerders. Dit kan hooguit een dag duren. Je reactie komt dus niet meteen op de site.