Enthousiasme voor jeugdtennis tijdens de Twenterandcup

  • Nieuws
  • door Redactie op

Op zaterdag 21 juni werd op de tennisbanen van TV De Bosbaan in Vroomshoop de eerste editie gehouden van de Twenterandcup.

De Twenterandcup is een initiatief van de tennisverenigingen TV Den Ham, TV Westerhaar en TV De Bosbaan. In totaal 65 jeugdleden speelden in 4 categorieën om de felbegeerde bokaal. In het begin zag het weer er wat dreigend uit maar uiteindelijk konden er toch nog 139 wedstrijden gespeeld worden.

De jeugdcommissie en de tennistrainers Benno Witzand en Mike Marsman hadden zich hiervoor gedurende de voorafgaande week gebogen over het inplannen van zoveel wedstrijden. Tussen de wedstrijden door kon de jeugd zich wederom vermaken met een groot springkussen.  De kinderen konden ranja krijgen en na afloop van de wedstrijden was er voor elke deelnemer een bakje friet en een ijsje.

De klassen Rood, Oranje en Groen leverden zeer spannende wedstrijden op en in de categorie rood beëindigden zelfs drie spelers het maximum aantal wedstrijdpunten. Helaas waren er maar twee prijzen per categorie te verdelen. Na lang rekenwerk door de wedstrijdleiding kaapten Luuk en Willemijn de 1e en 2e plaats weg voor de neus van Duncan Kelder. In de categorie Geel werd zelfs een heuse finale gespeeld bij de meisjes en de jongens. De titel bij de meisjes was, na een gelijk opgaande strijd, weggelegd voor Marlo Timmerman. Bij de jongens ging de titel naar de goed spelende en talentvolle Timon Joor. Toch was er voor iedereen die buiten de prijzen viel een aandenken in de vorm van een medaille.  Na afloop was iedereen het erover eens dat deze dag voor herhaling vatbaar is. Een mooie traditie lijkt te zijn geboren. Het enthousiasme van de kinderen maar ook van de ouders en het organiserend comité lijkt daarvoor een goede graadmeter te zijn.

Uitslag Rood:
Luuk Bruins en Willemijn Stolwijk

Uitslag Oranje:
Shenna Waaijerink en Frank de Jonge

Uitslag Groen:
Lars Hutten en Marit van Veen

Uitslag meisjes Geel:
Marlo Timmerman en Sanne Grievink

Uitslag jongens Geel:
Timon Joor en Tycho Hudepohl