Ga stemmen op woensdag 21 maart!

  • Nieuws
  • door Redactie op

Woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ben jij 18 jaar of ouder? Dan heb je vast per post een stempas ontvangen. In de gemeente Twenterand doen er dit keer 8 politieke partijen mee. CDA, ChristenUnie, D66, Gemeentebelangen Twenterand (GBT), Pvda-GroenLinks, PVV, SGP en VVD. Maar wat wil elke partij en welke partij past het beste bij jou?

Via Tubantia.nl/kieswijzer kan je door aan te geven of je wel of niet eens bent met een aantal stellingen erachter komen hoeveel procent jouw mening overeenkomt met een politieke partij. Vind je sommige stellingen lastig en weet je niet wat jouw mening hierover is? Scroll dan naar beneden, want daar kan je de standpunten van de partijen lezen. Elke partij heeft hier aangegeven waarom ze wel of niet eens zijn met de stelling.

Ook hebben alle politieke partijen een verkiezingsprogramma. Hier staan ook hun standpunten in. Hieronder kan je een overzicht vinden van de politieke partijen en hun verkiezingsprogramma. 

CDA Twenterand 
Verkiezingsprogramma 
Jongste kandidaat: Mayke Smelt uit Vriezenveen (nr. 6)

ChristenUnie Twenterand
Verkiezingsprogramma
Jongste kandidaat: Barend Lemans uit Vriezenveen(nr. 4)

D66
Verkiezingsprogramma
Jongste kandidaat: Daan Elling uit Vriezenveen (nr. 2)

Gemeentebelangen Twenterand (GBT)
Verkiezingsprogramma
Jongste kandidaat: Savannah Makkinga uit Vroomshoop (nr. 12)

PvdA – GroenLinks
Verkiezingsprogramma makkelijke taal
Verkiezingsprogramma

PVV 
Verkiezingsprogramma
Jongste kandidaat: Jeroen Ahrens uit Westervoort (nr. 3)

SGP
Verkiezingsprogramma
Jongste kandidaat: Adrian Egas uit Vriezenveen (nr 21)

VVD
Verkiezingsprogramma
Jongste kandidaat: Martijn Kolkman uit Vriezenveen (nr. 4)

Wil je meer informatie over de verkiezingen in Twenterand? Kijk dan op de website van de gemeente Twenterand. Hier kan je o.a. zien waar je kunt stemmen in jouw dorp.

Als je wilt dat er meer gebeurd voor de jongeren in jouw dorp is het dus belangrijk dat je woensdag gaat stemmen. Ga dus naar de stembus en vergeet niet je stempas en ID mee te nemen!