Groepen 8 blij met Noordik musicalpakket

  • Nieuws
  • door Redactie op

De groepen 8 van de Kluinveenschool in Wierden en basisschool De Fontein (Oranjestraat) in Westerhaar waren gisteren de koning te rijk. Zij kregen maandag officieel de cheque overhandigd voor het musicalpakket, dat zij hebben gewonnen met de IkNoordik8-actie van CSG Het Noordik. Theaterdocent Roel Vinke gaf alvast een voorproefje.

In de aanloop van de open dagen lanceerde Het Noordik een nieuwe website, speciaal voor groep 8-leerlingen. Om deze site extra onder de aandacht te brengen, werd een wedstrijd uitgeschreven. Wie op een originele manier kon laten zien waarom er hulp nodig is bij de eindmusical van groep 8, maakte kans op het musicalpakket. Dit pakket bestaat onder meer uit hulp van de Noordiktheaterdocent bij de groep 8 afscheidsmusical en VIP-kaartjes voor de Noordikmusical Alladin in Het Theaterhotel in Almelo.

Bij de inzendingen kwamen er twee winnaars uit de bus. De Kluinveenschool en De Fontein maakten beiden een prachtig filmpje en de jury besloot dat beide scholen de eerste prijs verdienden.

Theaterdocent Roel Vinke ging maandag met de leerlingen aan de slag om de fijne kneepjes van het theatervak alvast een beetje onder de knie te krijgen. ‘Fantastisch’, reageerden de groep 8 docenten Diane Gieljans en Ina Bos van respectievelijk De Fontein en de Kluinveenschool, toen ze zagen hoe de kinderen in het theaterspel opgingen.

En daar blijft het niet bij, want de Noordiktheaterdocent komt meerdere keren langs om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun afscheidsmusical.