Het nieuwe jongerencentrum het Front door en voor jongeren

  • Nieuws
  • door Redactie op

In de tweede week van januari is het jongerencentrum ‘Het Front’ in Vroomshoop weer geopend voor de jongeren tussen 12 en 17 jaar. Het jongerencentrum is namelijk verhuisd van de oude locatie de Linderflier naar het nieuwe activiteitencentrum het Punt aan de Burgemeester Koetjestraat 2. Het Front is te vinden aan de achterzijde van het Punt.

Het unieke aan dit jongerencentrum is dat het volledig door de jongeren en vrijwilligers is aangekleed. De vrijwilligers hebben zelf bijvoorbeeld een ontwerp gemaakt voor een nieuwe bar en hebben deze vervolgens zelf in elkaar getimmerd. Nilo Boes heeft aan de hand van de ontwerpen van jongeren een graffiti muur gemaakt met daarop, onder andere, de herkenbare Puntbrug uit Vroomshoop. Daarnaast heeft René van Nuil, een vader van één van onze vrijwilligers met een eigen schildersbedrijf, samen met de jongeren de muren gesaust.

Het nieuwe jongerencentrum is bedacht, voorbereid en uitgevoerd aan de wensen van de jongeren en vrijwilligers, wat uiteindelijk geleid heeft tot het nieuwe jongerencentrum ‘Het Front’ voor alle jongeren tussen 12 en 18 jaar uit Vroomshoop en de omgeving.

Namens Stichting ZorgSaam Twenterand en de jongerenwerkers, Daniëlle Huijser en Maik van der Vegt, willen wij hierbij alle jongeren, vrijwilligers, ouders, en in het bijzonder Nilo Boes en René van Nuil bedanken voor hun bijdrage om dit jongerencentrum te realiseren.