Het Noordik gaat Ice Bucket Challenge aan

  • Nieuws
  • door Redactie op

Vrijdag doen de leerlingen van Het Noordik aan de Noordikslaan in Almelo mee met de Ice Bucket Challenge.

Het is al enige tijd een ongekende hype op social media: de ”Ice Bucket Challenge”. Vrienden dagen elkaar uit om voor het goede doel een emmer koud water over zich heen te storten. Als tegenprestatie wordt er geld gestort voor de stichting ALS. Toen Noordik-leerling Luuk Boone genomineerd werd om de uitdaging aan te gaan, was bij hem het idee geboren om op zijn beurt zijn school Het Noordik te nomineren. En daarmee is een unieke actie geboren.

Het idee van Luuk Boone werd als snel opgepikt door de activiteitenvereniging van de school Het Noordeac. “De Ice Bucket Challenges gaan de hele wereld over en zijn een groot succes”, aldus Sanne Aalderink. “De bedoeling van deze filmpjes is dat er geld gedoneerd wordt aan de stichting ALS. Wij wilden ons als school
graag inzetten voor dit goede doel en sporen iedereen aan om mee te
doen.”

De Noordik Ice Bucket Challenge vindt vrijdagmiddag 29 augustus om kwart voor 2 plaats op het schoolplein aan de Noordikslaan. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk leerlingen en personeel zich op het schoolplein verzamelen. Zij kunnen zich van tevoren voor deze actie opgegeven en een bedrag doneren. Van het evenement wordt één gezamenlijk filmpje gemaakt. Op die manier hopen de leerlingen de boodschap goed over te brengen.

‘We hebben op internet alles nagezocht en voor zover bekend, zijn wij de eerste, die met school deze uitdaging aangaan’, laat Luuk Boone weten.