Het Noordik Vriezenveen weer in beweging met IRun2BFit!

  • Nieuws
  • door Redactie op

Op maandag 13 maart valt voor 170 leerlingen en hun mentoren op CSG het Noordik wederom het startschot voor beweegprogramma IRun2BFit. Onder het motto ‘Mijn lijfstijl, mijn keuze’ gaan leerlingen én docenten in training voor de 5 kilometer van de Twenterandrun. Zowel LO-, biologie- als mentorlessen staan de komende 10 lesweken in het teken van een gezonde beweging en voeding.

IRun2BFit is een landelijk beweegprogramma voor middelbare scholieren, gestart op initiatief van oud-marathonkampioen Gerard Nijboer. De missie van deze stichting is jongeren in de praktijk bewust te maken van het effect van bewegen en een gezonde voeding op hun fitheid.

CSG het Noordik Vriezenveen was vorig jaar de eerste deelnemende school in de gemeente Twenterand en meteen erg succesvol; met een opkomst van meer dan 85% bij de Twenterandrun en twee leerlingen die in de finale stonden van het IRun2BFit-menu in de Librije te Zwolle hebben de leerlingen, mentoren en docenten een topprestatie geleverd.

Maandagmiddag 13 maart klinkt om 13:45 uur het startschot voor IRun2BFit 2017. In Sporthal De Stamper wordt een stoere ‘obstacle run’ georganiseerd door de LO-docenten en SDV3-leerlingen. In totaal 170 tweedeklassers gaan daar, onder het toeziend oog van sponsoren Fysio Twenterand en De Sportfabriek, de strijd met elkaar aan om het project zo sportief en fanatiek mogelijk te starten. Bovendien worden de leerlingen enthousiast aangemoedigd door medeleerlingen en docenten.

Het ultieme doel van het project is het creëren van een andere mindset onder leerlingen, dat uiteindelijk leidt tot gedragsverandering op het gebied van voeding en beweging. Het tastbare doel voor leerlingen en hun begeleiders is het uitlopen van de vijf kilometer op de Twenterandrun 2017.

Zonder de hulp van een aantal plaatselijke bedrijven en verenigingen zou het Noordik dit project niet kunnen starten. Ze zijn dan ook erg dankbaar voor de samenwerking met:

  • Stichting Sportpromotie Twenterand, voor het verzorgen van startbewijzen voor de Twenterandrun
  • Fysio Twenterand, voor het aanbieden van advies, tips, informatie en gastlessen
  • Sportvoeding Webshop, voor het verzorgen van gastlessen over (sport)voeding
  • De Sportfabriek, voor het organiseren van bootcamps voor alle IRun2BFitters
  • AV Twenterand, voor het verzorgen van loopclinics
  • O&O Sports and Lifestyle, voor een mooi aanbod op Asics hardloopschoenen