Jeugdfonds Sport & Cultuur

  • Nieuws
  • door Redactie op

Wil je graag op een sport of naar muziekles, maar hebben je ouders geen geld hiervoor? Dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur je misschien helpen.

Jeugdfonds Sport & Cultuur Twenterand vindt meedoen aan sportieve of culturele activiteiten belangrijk en vindt dat ieder kind moet kunnen sporten, ook als ouders daarvoor geen geld hebben. Daarom is er in Twenterand een Jeugdfonds Sport & Cultuur opgericht. Dit fonds kan kan het lidmaatschap van een sportclub en/of vereniging betalen. Je kan niet zelf een aanvraag doen bij hetJeugdfonds Sport & Cultuur, maar een hulpverlener, combinatiefunctionaris of maatschappelijk werker kan dit wel. 

De bijdrage van het Jeugdsportfonds is maximaal € 225,00 per kind per jaar. Soms mag een deel van het geld besteed worden aan sportkleding of andere sportspullen. De bijdrage voor het Jeugdcultuurfonds is maximaal € 425,00 per kind per jaar. Het inkomen van je ouders moet maximaal 120% van het sociaal minimum zijn en jij moet zelf tussen de 6 en 18 jaar oud zijn. 

Het geld wat aangevraagd wordt gaat rechtstreeks naar de sportclub en/of vereniging. Je ouders krijgen het geld dus niet op de bankrekening. Je krijgt een waardebon als je sportkleiding of andere sportspullen mag kopen. Het bedrag van de Jeugdsportfonds kan ook gebruikt worden voor het zwemdiploma A en B. 

Een aanvraag gaat dus via het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit kan jij of je ouders/verzorgers niet zelf doen. Je kan wel terecht bij de combinatiefunctionaris sportjongerenwerker Stef Lamberink, combinatiefunctionaris cultuur en onderwijs Kristina Odenhamn, de jeugdhulpconsulent van de gemeente of bij een maatschappelijk werker

Voor meer informatie kan je kijken op de website van het Jeugdfonds Sport en Cultuur of je kan contact opnemen met het team werk, inkomen en zorg van de gemeente Twenterand.