Komt dat zien, komt dat zien, Randrock 2015!

  • Nieuws
  • door Redactie op

Het gezelligste GRATIS festival in Twente vindt dit jaar weer plaats op Hemelvaartsdag, donderdag 14 mei in Vriezenveen. Op deze 13e editie van Randrock zullen vele topartiesten in allerlei genres optreden op de twee podia aan het Westeinde bij Cafe het Wapen van Vriezenveen. Grote namen als Niels Geusebroek, DJ Bassanova en Woezel & Pip maken hun opwachting en Randrock Junior is dit keer groter dan ooit en op een nieuwe locatie.

‘s Middags gaan we groots van start voor de kleintjes met Randrock Junior. Met Woezel en Pip, een echte  Verhalenbus, theatervoorstelling “het Mysterie van Morgen”, drum- en dance-workshops, springkussen, knutselen en schminken is er van alles te doen voor de kids! Randrock Junior en met name de Verhalenbus en het Theaterplein zijn dit jaar genomineerd voor de Cogas-Cultuurprijs.

Een uur na het begin van Randrock Junior gaat om 14.00 het hoofprogramma van start. ‘s Middags aanstekelijke rockabilly van Strike! en we gaan op avontuur naar Ierland met de Beggars’ Clan uit Vriezenveen. Hun feestelijke muziek gaat over werken op de ruwe zee, drank en vrouwen, bovendien hebben ze een verrassings-act voor het publiek in petto.

Absolute toppers dit jaar: Singer-songwriter Niels Geusebroek, bekend van o.a. ‘Take Your Time Girl’ en ‘Year Of Summer’, zal dit jaar als hoofdact te zien zijn in Vriezenveen. Sunday Sun, momenteel platgedraaid op nationale radio met hun hit I Call You Honey. Eenmaal gehoord, dan ben je verkocht!

De dames van Liptease, finalisten van ‘Hollands Got Talent’, zullen Randrock van een vrouwelijke touch en een enorm feest voorzien, terwijl Friends Of The Family een dosis folk a la Mumford & Sons ten gehore zal brengen. De piepjonge rockers van Tricklebolt halen hun inspiratie uit oude rockers als Led Zeppelin, Deep Purple en Jimi Hendrix.

Jacques Herb, die in de jaren zeventig van de vorige eeuw fufore maakte met de hits ‘Manuela’ en ‘Een Man Mag Niet Huilen’ zal het Randrock publiek deelgenoot maken van zijn muzikale leven en je hoeft je op Randrock niet te schamen, meebrullen is toegestaan.

Het programma bestaat verder uit optredens van twee tributebands: De organisatie is erg trots dat ze de Def Americans hebben vastgelegd, ze staan bekend als Europa’s beste Johnny Cash tribute band en trekken overal uitverkochte poppodia en theaters. De Foo Fighters tributeband Stacked Actors staan als laatste band op de planken en zullen ‘s avonds de straatklinkers uit het Westeinde knallen.

De afsluiting van Randrock zal zeer dansbaar worden verzorgt door DJ Bassanova. Hij draait over de hele wereld, van Enschede tot New York tot Vancouver, maar 14 mei op Randrock!

Kijk op de volledig vernieuwde website www.randrock.nl voor de Randrock App, met realtime line up, plattegrond en extra’s. Download de Randrock App (Android en Apple) en je word op de dag zelf volledig op de hoogte gehouden van alle optredens, nieuwtjes en acties!