Leerlingen Noordik Vriezenveen vasten voor het goede doel

  • Nieuws
  • door Redactie op

Een nacht doorbrengen op school en 24 uur lang niets eten. Voor deze opgave stonden zo’n 100 leerlingen uit 3 en 4 vmbo van de vestiging Vriezenveen van CSG Het Noordik.

Ze begonnen donderdagmiddag aan de actie ‘Zip your Lip’ om geld op te halen voor het goede doel. Geld dat ten goede komt aan basisschool St. Thomasmore in Suriname. Vrijdagmiddag werd de actie afgesloten en werd bekend dat er €5000,- is opgehaald.

De actie werd georganiseerd door het Expeditieteam Suriname. Het expeditieteam heeft contacten met de St. Thomasmore school in Washabo, Suriname en dit schooljaar vindt er ook een uitwisseling plaats. Met het ingezamelde geld zullen nog meer boeken voor de mediatheek gekocht worden en de kleuters krijgen beter spel- en leermateriaal. De mediatheek van de school is ook als bibliotheek voor de regio, waardoor in één klap een heleboel mensen profiteren van deze succesvolle actie.

De lessen op donderdagmiddag en vrijdagochtend gingen gewoon door, maar in de namiddag en avond waren er volop activiteiten georganiseerd, waardoor de stemming er goed in zat. Op vrijdagmiddag werd de actie afgesloten met een welverdiende lunch die mede verzorgd was door leerlingen van de afdeling Zorg en Welzijn. Daarna werd met gepaste trots bekend gemaakt hoeveel de actie had opgeleverd.

De belangstelling om aan de actie mee te doen was groot. Binnen één dag was de maximale inschrijving van 100 deelnemende leerlingen overschreden. Daarmee blijkt de grote maatschappelijke betrokkenheid onder de leerlingen en wordt één van de motto’s van de school ‘ik maak deel uit van een groter geheel’ duidelijk onderstreept.