Maarliefst zes winnaars Jeugdlintje 2014

  • Nieuws
  • door Redactie op

Op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Twenterand is gisteren het Jeugdlintje 2014 uitgereikt. Voor deze prijs waren drie genomineerden: Robin Velthuis, Shirley Krikke en een groep van zes dames, bestaande uit Famke Poel, Sanne Kelder, Eline Kolkman, Marijn Koppelman, Marthe Jaspers en Leanne Koppelman. De laatste groep won uiteindelijk de onderscheiding.

Het Jeugdlintje is een prijs die door de Jongerenraad Twenterand wordt uitgereikt om jongeren die zich hebben ingezet voor de maatschappij in het zonnetje te zetten. Dit kan bijvoorbeeld door een heldendaad of vrijwilligerswerk. Zo zet Robin Velthuis (15 jaar) zich al een jaar in voor het Kultürhüs, helpt Shirley Krikke (16 jaar) al vier jaar het museum in Vriezenveen en zet zich in voor stichting Manna en bedenken Famke Poel (13 jaar), Sanne Kelder (13 jaar), Eline Kolkman (13 jaar), Marijn Koppelman (14 jaar), Marthe Jaspers (13 jaar) en Leanne Koppelman (13 jaar) allerlei acties om geld in te zamelen voor Kika en NCFS.

Uiteindelijk wonnen de zes dames uit Den Ham, door alle acties die ze hebben opgezet om stichting Kika, een stichting die zich richt op kinderen met kanker, en NCFS, een stichting die zich richt op Cystic Fibrosis (taaislijmziekte), te helpen. Zo hebben ze het eerste jaar reeds 500 euro opgehaald voor Kika en zijn ze nu ook hard aan het werk voor NCFS. Dit doen ze door koekjes te bakken, op rommelmarkten te staan, bedrijven langs te gaan en door vele andere acties: niets is voor de meiden te gek.

Nadat wethouder Binnenmars over het lange en moeilijke juryberaad had verteld, reikte hij het Jeugdlintje 2014 uit aan de zes dames en iedere genomineerde kreeg een certificaat. Maar bovenal kregen alle genomineerden waardering voor hun bewonderenswaardige prestaties, ook al vond elk van deze bescheiden jongeren hun daden 'niet zo bijzonder' en 'vanzelfsprekend'. Hiermee was op de nieuwjaarsreceptie de moraal voor 2015 gezet.

Voor de filmpjes van de genomineerden kan je kijken op de Facebookpagina van de Jongerenraad Twenterand of op YouTube. Ook kan je al jongeren nomineren voor het Jeugdlintje 2015, door even een mailtje te sturen naar jongerenraadtwenterand@gmail.com.