Afscheidsmusical ‘Ik ben ik’ basisschool de Fontein

  • Nieuws
  • door Redactie op

Leerlingen van groep 8 van basisschool de Fontein locatie Oranjestraat staan aan de vooravond van hun overstap naar het voortgezet onderwijs. Om hun basisschooltijd op mooie wijze af te sluiten, voerden ze hun afscheidsmusical “Ik ben ik” op. Bij de voorbereidingen kregen ze de hulp van een theaterdocent van CSG Het Noordik die hen van de nodige tips en trucs voorzag om er een spetterende voorstelling van te kunnen maken.

Begin dit jaar was groep 8 van de Fontein één van de winnaars van de door CSG Het Noordik uitgeschreven wedstrijd voor toekomstige leerlingen. Samen met de Wierdense Kluinveenschool won De Fontein een musicalpakket, dat onder andere bestond uit de professionele ondersteuning door Theaterdocent Roel Vinke. Hij stoomde de leerlingen met veel enthousiasme klaar voor de uitvoering van hun afscheidsmusical.

Het was een spetterende voorstelling met de titel “Ik ben ik”. De musical vertelt het verhaal van een nieuw meisje dat haar intrede doet in een schoolklas. Aanvankelijk wordt ze door een aantal leerlingen gepest. Maar alles verandert wanneer er audities zijn voor de musical. Dan blijkt het nieuwe meisje een geweldig zangtalent te zijn! De boodschap mag duidelijk zijn: Je mag er zijn, zoals je bent. Iedereen is anders en iedereen hoort erbij.

De reacties waren na afloop lovend en iedereen kijkt dan ook terug op een geslaagde avond.