Nationale Fiets TelWeek 2016

  • Nieuws
  • door Redactie op

Maandag 19 september start het grote nationale fietsonderzoek. Heel Nederland telt mee. Van jong tot oud. Dit jaar worden middelbare scholieren actief opgeroepen om deel te nemen aan het fietsonderzoek. Op die manier worden ook de veel gefietste routes richting de scholen in kaart gebracht. Samen met de hele klas kan er kans worden gemaakt op een hele spannende prijs: namelijk een helikoptervlucht boven Nederland.

Deelnemen is simpel: de Fietstel-app downloaden en met zoveel mogelijk klasgenoten zoveel mogelijk fietskilometers maken. De klassen met de meeste kilometers van de school maken kans op een van de drie helikoptervluchten. De jongeren maken individueel ook kans op 1 van de 25 Veloretti fietsen naar keuze.

Met de fietstelapp worden alle fietsbewegingen in kaart gebracht. Hoe meer mensen de app op hun telefoon zetten, hoe beter de gegevens zijn die binnenkomen. Denk dan aan informatie als: Waar kun je doorfietsen? Waar is er oponthoud? Waar is het druk? Als er meer bekend is kunnen de fietspaden ook beter gemaakt worden.

Je kan de app hier downloaden. Ook kan je daar meer informatie vinden over de Fiets TelWeek.