Niel ‘The Beast’ geeft voorlichting over groepsdruk

  • Nieuws
  • door Redactie op

Donderdag 30 oktober komt Niel ‘The Beast’ langs bij Jongerencentrum Flashback in Vriezenveen. Niel gaat door middel van eigen ervaring en voorbeelden, jongeren tussen de 12 en 17 jaar voorlichting geven over groepsdruk.

Groepsdruk kan heel positief zijn. Als je vriendengroep afspreekt om met elkaar een voetbaltoernooi op te zetten, kan je spreken van gezonde groepsdruk. Bewegen is immers gezond en leuk om met elkaar te doen. Groepsdruk kan ook negatief zijn. Dit gebeurt vaak als je iets doet waar je het eigenlijk helemaal niet mee eens bent of niet helemaal achter staat, vaak zijn dit dingen die ongezond zijn of die je niet mag, waardoor je in aanraking kunt komen met bijvoorbeeld politie. Denk aan stelen, pesten, vernielen, roken, drinken of drugs gebruiken.

Iedereen maakt elke dag keuzes, goede keuzes, maar soms ook slechte keuzes, meestal beslis je dit alleen, maar het kan ook gebeuren dat je een keuze maakt, terwijl je dit eigenlijk niet wilt, maar toch doet. Niel gaat met de jongeren in gesprek over het maken van de juiste keuzes, omgaan met emoties, hoe om te gaan met groepsdruk, pest gedrag en hoe je het beste een conflict op kan lossen.
Het omgaan met groepsdruk is een thema waar alle jongeren mee te maken hebben, kom dus langs en doe mee.

Donderdag 30 oktober start Niel om 19.15. Vanaf 19.00 uur is jongerencentrum Flashback geopend. Voor meer info: shollander@zorgsaamtwenterand.nl