Noordik Almelo recyclet 50 kilo pennen

  • Nieuws
  • door Redactie op

Een opdracht over duurzaamheid tijdens de lessen godsdienst vormde voor leerlingen uit het eerste en derde leerjaar van de vestiging Noordikslaan van CSG Het Noordik het startsein om in prullenbakken en laatjes op zoek te gaan naar pennen en stiften, die het niet meer doen. Niet weggooien, maar recyclen was het motto.

Maandag werd de eerste lichting verzamelde pennen tijdens een feestelijke bijeenkomst gewogen en verzonden naar een gespecialiseerd bedrijf. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor de portemonnee: de opbrengst gaat naar een goed doel. Maar liefst 50 kilo pennen werd verzameld sinds begin november.

Nog tot aan de zomervakantie verzamelen de leerlingen afgedankte pennen, maar maandag gaan de eerste dozen naar TerraCycle, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwerken van ‘onverwerkbaar’ afval. Daar worden de pennen verwerkt tot bijvoorbeeld gieters of pennenbakjes.

Met het insturen van dozen pennen en stiften kunnen punten gespaard worden die uiteindelijk ingewisseld kunnen worden voor geld. Dat geld wordt dan weer door Het Noordik besteed aan een nog nader te bepalen goed doel.

In het kader van dit project over duurzaamheid wordt ook nog een milieu-dag georganiseerd.