Noordik dingt mee naar onderwijsprijs

  • Nieuws
  • door Redactie op

CSG Het Noordik, St. Canisius en Pius X College zijn met het project ‘The Young Knights of the Proms’ genomineerd voor de Overijsselse Onderwijsprijs.

In dit project voerden ruim 250 bovenbouwleerlingen van havo en vwo van de drie Almelose scholen samen met musici van het Nederlands Symfonieorkest een concert op in het muziekcentrum van Enschede.

Muziekdocenten van de drie scholen hebben het project geïntegreerd in het examenprogramma muziek havo en vwo. Leerlingen vormden samen het groot koor, speelden mee in het symfonieorkestorkest en traden op als solist. De voorbereidingen vonden plaats tijdens de reguliere lessen en tijdens gezamenlijke repetities op de verschillende scholen. Daarna volgde een repetitiedag met het Nederlands Symfonieorkest, waarna het project werd afgesloten met een bijzonder concert in het muziekcentrum van Enschede.

Het concert was een Night of the Proms concert met een licht klassiek programma zoals Hedwig’s Theme uit Harry Potter, Dance Macabre van Saint Saens, maar ook pop en musical zoals Mr. Blue Sky van E.L.O en Circle of Life uit de Lion King.

De scholen stellen met dit project leerlingen in staat hun talenten te ontplooien. Binnen de schoolmuren, maar zeker ook daarbuiten. De inspirerende bijdrages van professionele musici, het vakmanschap van het Nederlands Symfonieorkest en de rijke leeromgeving van het muziekcentrum in Enschede halen het beste in de leerlingen naar boven.

Op dinsdag 11 november 2014 wordt bekendgemaakt wie van de genomineerden de prijs gaat winnen. De prijsuitreiking vindt plaats vanaf 19.30 uur in het provinciehuis te Zwolle. De winnaar van de Overijsselse Onderwijsprijs (een initiatief van de provincie en het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie INOP) wordt automatisch genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs, die wordt uitgereikt op 25 maart 2015 in Rotterdam.