Noordik Ice Bucket Challenge geslaagd

  • Nieuws
  • door Redactie op

Een lekker zonnetje, een schoolplein vol leerlingen, tientallen gele emmers en heel wat liter ijskoud water. Zie daar de ingrediƫnten voor de Noordik Ice Bucket Challenge.

Vrijdagmiddag verzamelden de leerlingen van de vestiging Noordikslaan zich om de uitdaging van hun medeleerling Luuk Boone aan te gaan. En met succes. Er werd een bedrag van € 2250 euro opgehaald voor de stichting ALS.

Het aangename weer maakte dat deze ludieke actie zeker geen straf was. De deelname aan de actie was groot en het opgehaalde bedrag voor de bestrijding van spierziekte ALS daarmee ook.

Docent Simon Withaar is dan ook met recht trots op zijn leerlingen en zijn school: ”Het is fantastisch dat bij ons op school dit soort les- en leerjaar overstijgende acties mogelijk zijn. De saamhorigheid die het met zich meebrengt is geweldig. En als daarnaast ook nog een prachtig bedrag van 2250 euro naar de stichting ALS gaat, dan kun je spreken van een echte win-winsituatie!”

Zoals bij de Ice Bucket Challenge gebruikelijk, wordt er een filmpje van de actie gemaakt. Deze kan je ook zien op de Facebook-pagina van het Noordik en de website van de school.

Op haar beurt geeft Het Noordik na het volbrengen van de uitdaging het stokje door aan anderen. Onder de genomineerden bevinden zich andere middelbare scholen en een bekende oud-leerlinge: Ilse Delange.