Noordik Vroomshoop start met huiswerkklas

  • Nieuws
  • door Redactie op

CSG Het Noordik Vroomshoop start na de herfstvakantie met een huiswerkklas.

Leerlingen die thuis geen ruimte, gelegenheid of rust hebben om hun huiswerk te maken of toetsen te leren, krijgen zo de gelegenheid toch lessen en toetsen goed voor te bereiden. Zowel leerlingen van het vmbo als de havo/vwo klassen kunnen van deze extra service gebruik maken.

Voor de huiswerkklas wordt van maandag- tot en met donderdagmiddag na de gewone lessen een lokaal vrijgemaakt. De school zorgt voor iets te drinken en er is professionele begeleiding. Leerlingen kunnen er na hun reguliere lessen terecht en mogen, als ze hun huiswerk af hebben, naar huis of alvast vooruit werken. De huiswerkklas is geen bijles.

Of een docent of mentor nu de huiswerkklas adviseert of dat een leerling er op eigen initiatief voor kiest, de huiswerkklas is niet vrijblijvend. De school maakt met leerlingen en hun ouders afspraken voor één rapportperiode en daarna wordt er in onderling overleg gekeken of het de volgende rapportperiode weer nodig is. Leerlingen die besluiten deel te nemen tekenen daarvoor een contract, evenals hun ouders. Dat betekent dat leerlingen op de afgesproken middagen ook echt aanwezig moeten zijn.

Het Noordik vindt dat iedere leerling de kans moet krijgen een waardevol diploma te halen. Leerlingen met bijvoorbeeld dyslexie of faalangst krijgen de begeleiding, die ze nodig hebben. Die begeleiding wordt nu uitgebreid met een huiswerkklas. Zodat de leerlingen, die hiervan gebruik maken, als ze thuis komen ook echt thuis kunnen zijn, niet meer voor school aan het werk moeten en toch de volgende dag goed beslagen ten ijs komen.