Noordik succesvol bij Scholenploegenachtervoling

  • Nieuws
  • door Redactie op

Van de zeven deelnemende Noordikteams aan de scholenploegenachtervolging, gisteren in Enschede, hebben zich twee teams weten te plaatsen voor het NK op 12 maart in Hoorn.

De licentiehouders meisjes t/m 14 jaar reden met 1.41.98 zelfs het Nederlands record. Het gouden team bestond uit Eva Olde Hamsink, Lidia Tempert, Isabelle Diniz en Annebet Dekker.


Een finaleplek was er ook voor het recreantenteam jongens 15 t/m 17 jaar van sport, dienstverlening en veiligheid (SDV) van de vestiging C. van Renneslaan. Anthony van Duiven, Mario Schoutese, Joerjen van der elst, Daan van de klauw en Koen Löwik waren de koning te rijk.

Podiumplaatsen waren er ook voor het team recreanten jongens t/m 14 jaar (3e), het recreantenteam meisjes 15 t/m 17 jaar en het team van de licentiehouders jongens 15 t/m17 jaar die allebei in hun categorie tweede werden.

De Noordikteams werden getraind door Aaldert Pol; hij coachte de licentiehouders teams. De leerlingenteams van SDV werden begeleid door twee leerlingen: Sanne Schothuis en Britt Büter.

Het was niet alleen een succesvolle, maar ook zeer gezellige dag. Veel ouders hadden de weg naar de Twentse ijsbaan gevonden om hun kroost aan te moedigen. Mede dankzij deze massale steun konden de leerlingen deze mooie prestatie leveren.