Noordik Vroomshoop maakt vuist tegen kanker

  • Nieuws
  • door Redactie op

De komende weken maken leerlingen en docenten van CSG Het Noordik, Vroomshoop een vuist tegen kanker. Via een grote sponsoractie willen ze geld ophalen voor het KWF.

Als eerste staat op 26 maart een Elfdorpentocht op het programma. En later in het jaar, op 4 juni, zullen drie docenten en twee leerlingen namens Het Noordik deelnemen aan de beklimming van de Alpe d’Huez.

Op donderdag 26 maart 2015 gaan alle leerlingen een 11 dorpentocht fietsen. Maar liefst 44 kilometer samen op de fiets langs alle dorpen waarvan er leerlingen op school zitten. Zij vertrekken bij school op de fiets en gaan alle 11 plaatsen aandoen. Overal zijn er onderweg controlepunten (stempelposten). Op en rond het schoolplein worden allerlei activiteiten georganiseerd. Voor beide acties kunnen leerlingen zich laten sponsoren.

Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ gaan op donderdag 4 juni 2015 duizenden deelnemers opnieuw de uitdaging aan om zo vaak mogelijk de legendarische Alpe d’Huez in Frankrijk te beklimmen. Drie medewerkers en twee leerlingen die het meeste sponsorgeld binnenhalen vertegenwoordigen Het Noordik in Vroomshoop en hebben samen één doel: zo veel mogelijk geld inzamelen voor het bevorderen en ondersteunen van (wetenschappelijk) onderzoek naar kanker.

Om de beide sponsoracties financieel te ondersteunen en zodoende zoveel mogelijk geld op te halen heeft de vestiging een speciale website in het leven geroepen. Op www.samendebergop.nl kunnen leerlingen gesponsord worden en kunnen bedrijven reclameblokken kopen. Op de site komt ook een eregalerij van strijders, die kanker hebben of hadden. Als eerbetoon, maar vooral ook ter inspiratie om de strijd vol te blijven houden.