Noordik Vroomshoop start met Topclass

  • Nieuws
  • door Redactie op

Op de vestiging Vroomshoop van CSG Het Noordik starten ze met een bijzonder initiatief: de Topclass.

Gedurende zes dinsdagmiddagen bieden ze een afwisselend en uitdagend onderwijsprogramma aan voor leerlingen uit groep 8, die duidelijk toe zijn aan meer uitdaging en meer verdieping. Aan bod komen afwisselende thema’s als taal, wetenschap en kunst en cultuur.

In het basisonderwijs is er vaak een aantal leerlingen voor wie de "gewone" leerstof niet meer toereikend is. Meestal krijgen deze intelligente leerlingen al extra leerstof aangeboden op de basisschool. Het Noordik wil er graag aan meewerken om deze groep leerlingen net dat beetje extra aan te kunnen bieden. Dit gebeurt in de vorm van een lessenreeks van zes middagen die start op 9 december.

De Topclass duurt in totaal zes middagen, telkens van 13.00 tot 14.30 uur. De eerste twee middagen op 9 en 16 december gaan over het thema Taal. Op 13 en 20 januari 2015 gaan de lessen over het onderwerp Wetenschap en op 3 en 10 maart 2015 komen Kunst en Cultuur aan bod.

Leerlingen die voor de Topclass in aanmerking komen, zijn door de leerkrachten van de basisscholen voor het programma aangemeld. Het gaat om een select groepje van leerlingen van wie de verwachting is dat zij een vwo-advies zullen krijgen. Op de vestiging Vroomshoop zijn de onderbouwklassen (1, 2 en 3) van havo en vwo gevestigd. Vanaf klas 4 gaan de leerlingen naar de vestiging Noordikslaan.