Noordik Vroomshoop zwaait derdeklassers uit

  • Nieuws
  • door Redactie op

Het begon drie jaar geleden. Toen startte de vestiging Vroomshoop van CSG Het Noordik met een onderbouw-afdeling voor havo/vwo. Nu, drie jaar later, stapt de eerste lichting havo/vwo-ers over naar de vestiging Noordikslaan in Almelo om daar verder te gaan met hun opleiding. Om op een feestelijke manier afscheid te nemen van hun leerlingen, organiseerde de school gisteren een uitzwaaidag. Op het programma stonden een reisje naar Walibi en een gezellige barbecue

Het zal voor de meesten toch wel even wennen zijn als ze na de vakantie een flink stuk verder moeten fietsen om naar school te gaan. De eerste drie jaar konden ze namelijk in de vertrouwde omgeving dichtbij huis naar school.

Gelukkig zijn ze in de onderbouw al stukje bij beetje voorbereid op hun overstap naar Het Noordik in Almelo. Zo waren er al gemeenschappelijke activiteiten met de leerlingen van de Noordikslaan. En laatst hebben ze samen met hun mentor twee meeloopdagen gehad om alvast te wennen en het gebouw te verkennen.

“Ze vinden het wel spannend, maar hebben er ook wel zin in. Ondanks dat ze nu een eind moeten fietsen”, aldus havo/vwo docent in Vroomshoop Sander Scholten. “Ik zou het gezonde spanning willen noemen”. Hij heeft er dan ook alle vertrouwen in dat de “verhuizing” goed zal uitpakken: “De leerlingen die wat extra begeleiding nodig hebben, krijgen dat ook bij de overstap naar de Noordikslaan, zodat ze niet tussen wal en schip raken”.

Leerling Thijs Jansen is er al helemaal klaar voor: “Ik vond Almelo vroeger altijd zo’n eind, maar nu valt het best mee”. Net als zijn klasgenoten vond hij het supertof dat er speciaal voor hen een afscheid werd gehouden in de vorm van de uitzwaaidag.