Open dag

  • Nieuws
  • door Redactie op

Aankomende tijd zijn er weer open dagen op scholen voor mbo en hbo opleidingen. Ook houden verschillende middelbare scholen een open dag voor de leerlingen van groep 8. Weet jij nog niet naar welke school je wilt of welke opleiding je wilt doen, of wil je meer informatie over een bepaalde opleiding? Ga dan naar een open dag!

Open dag middelbare scholen:
- Het Erasmus in Almelo heeft al een open dag gehouden voor de locatie vmbo, havo en vwo. Wel is er op woensdag 1 februari van 15.30 uur - 19.00 uur een open dag voor het praktijkonderwijs (PRO) bij Erasmus. Je kan hier meer informatie vinden over het Erasmus.
- Het Noordik in Vriezenveen heeft gisteren een open dag gehad. Het Noordik in Vroomshoop (vmbo/havo/vwo)  houdt op dinsdag 31 januari een open dag van 18.30 uur  - 20.30 uur. Het Noordik aan de Noordikslaan in Almelo (havo/vwo) houdt zaterdag 4 februari een open dag van 9.30 uur - 13.00 uur. Het Noordik heeft een speciale website voor leerlingen uit groep 8. Op deze website vind je foto's van de scholen, antwoorden op veelgestelde vragen en je kan op de website meedoen met een leuke wedstrijd. Klik hier om naar de website te gaan. 
- Het Vechtdal College in Ommen (vmbo/havo/vwo)  heeft op donderdag 26 januari een open dag van 18.00 uur - 21.00 uur. Het Vechtdal College in Hardenberg (vmbo/havo/vwo) heeft de open dag op woensdag 1 februari. Kijk voor meer informatie over het Vechtdal College op hun website
- Lees op JongTwenterand meer informatie over hoe het is om naar de middelbare school te gaan

Open dag mbo
- Het Alfa college in Hardenberg heeft vandaag een open dag van 14.30 uur - 21.00 uur. Voor meer informatie over het Alfa college en over de open dag kan je hier bekijken. Weet je nog niet welke opleiding je wilt kiezen? Dan kan je op 23 maart ook naar de studiekeuze informatieavond bij het Alfa college in Hardenberg. Kijk hier voor meer informatie over de informatieavond. 
- Het AOC Oost in Almelo heeft vrijdag 27 januari van 15.30 uur - 20.30 uur en op zaterdag 28 januari van 10.00 uur - 13.00 uur een open dag. Kijk hier voor meer informatie.
- Deltion in Zwolle houdt op maandag 13 februari van 18.00 uur - 20.30 uur een informatieavond. Op deze avond presenteren alle mbo- opleidingen  en cursussen zich. Je kan je hier aanmelden voor deze informatieavond.  Op de website van het Deltion kan je meer informatie vinden over de opleidingen die ze hebben. 
- Het Landstede in Zwolle heeft een open dag op vrijdag 27 januari van 17.00 uur - 21.00 uur en op zaterdag 28 januari van 10.00 uur - 13.00 uur. Omdat het Landstede verschillende locaties heeft in Zwolle, wordt het open huis ook op verschillende locaties gehouden. Kijk daarom goed bij welke opleiding je meer informatie wilt hebben en ga naar de juiste locatie. Het Landstede zit ook in Dronten, Lelystad, Raalte en Harderwijk. Je kan hier een overzicht vinden van alle open dagen van het Landstede. 
- Het ROC van Twente houdt van 30 januari  t/m 2 februari een open dag op verschillende locaties in Twente. Maandag 30 januari is Enschede aan de beurt, dinsdag 31 januari Hengelo, woensdag 1 februari kan je een kijkje nemen op het ROC in Almelo en bij de BOVO in Vroomshoop en op donderdag 2 februari bij het ROC in Rijssen. Alle open dagen van het ROC is van 15.00 uur - 17.00 uur. Meer informatie over de open dagen bij het ROC van Twente kan je hier vinden. Zo staat er hoe een open dag eruit ziet, geven ze je tips om de open dag goed voor te bereiden en kan je meer informatie vinden over de opleidingen bij het ROC. 
- Zie hier een overzicht van de open dagen van andere mbo's in Nederland.

Open dag hbo
- De Katholieke Pabo in Zwolle houdt op zaterdag 11 februari een open dag van 10.00 uur - 14.00 uur. Op de website kan je een aanmeldformulier vinden en een schema over hoe de dag ingepland wordt. 
- Het Saxion in Apeldoorn heeft ook op vrijdag 27 januari een open dag. Deze open dag is van 13.00 uur - 17.00 uur. Kan je hier niet bij zijn? Dan kan je ook naar de open dag op 15 maart bij het Saxion in Apeldoorn. Het Saxion in Enschede heeft een open dag op 22 maart en het Saxion in Deventer op 29 maart. Meer informatie over de open dagen van het Saxion kan je hier vinden. 
-  Het Windesheim in Zwolle heeft op vrijdag 27 januari van 13.00 uur tot 19.00 uur een open dag. Je kan je hier alvast aanmelden. Weet je nog niet welke opleiding je wilt doen? Doe dan de studiekeuzetest van het Windesheim. Op de website van het Windesheim kan je meer informatie vinden over de open dag. 
- Zie hier een overzicht van de open dagen van andere hbo's in Nederland. 

Ben jij van plan om volgend jaar naar een universiteit te gaan? Bekijk dan hier een overzicht van alle open dagen van universiteiten in Nederland.