Sophie Vugteveen wint Jeugdlintje 2015

  • Nieuws
  • door Redactie op

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Twenterand, in het Punt te Vroomshoop, is gisteren de winnaar van het jeugdlintje 2015 bekend gemaakt. Er waren dit jaar maar liefst vier genomineerden: Erik van der Poel, Mariska Bruin, Sophie Vugteveen en Koen Veneberg.

Het jeugdlintje is een initiatief van de jongerenraad Twenterand. De prijs is bedoeld om jongeren in het zonnetje te zetten die zich op een positieve manier hebben ingezet voor de maatschappij. Dit kan bijvoorbeeld door een heldendaad of vrijwilligerswerk te verrichten. Koen Veneberg (17) is vrijwilliger bij het jongerencentrum in Den Ham. Sophie Vugteveen (16) zet zich onder andere in bij jongerencentrum Flashback. Mariska Bruin (17) heeft ruim € 2300,- opgehaald voor KWF door van Almelo naar Rotterdam te fietsen. Erik van der Poel (14) staat al jaren klaar voor zijn vriend met een spierziekte.

De jury van dit jaar bestond uit FC Twente-speelster Maayke Heuver, initiatiefnemer Reinier Geerligs, de winnaressen van vorig jaar, wethouder Jan Binnenmars en Jongerenraad Twenterand-voorzitster Stephanie Bruin.

Na een moeilijk juryberaad kwam de jury uiteindelijk toch tot een unanieme beslissing. Sophie Vugteveen mag zich de winnares van het jeugdlintje 2015 noemen. Sophie is erg betrokken bij jongerencentrum Flashback in Vriezenveen. Binnen dit centrum helpt ze bij verschillende activiteiten zoals Zomerkamp en FlashbackLIVE. Daarnaast heeft ze het teenagefestival “KISS all the Hipsters” georganiseerd. Daarnaast is Sophie nog actief binnen een aantal andere verenigingen en organisaties waaronder KEV en de Twenterandrun.

Het jeugdlintje 2015 werd door wethouder Binnenmars uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Twenterand aan de winnares. De winnares kreeg naast het jeugdlintje een oorkonde en een geldbedrag van € 50,-. De overige genomineerden kregen allemaal een oorkonde uitgereikt als blijk van waardering.

Voor de filmpjes van de genomineerden kan je terecht op de facebookpagina van de Jongerenraad Twenterand of op Youtube

Ook is het nu mogelijk om alvast jongeren te nomineren voor het jeugdlintje 2016. Dit kan je doen door een mailtje te sturen naar jongerenraadtwenterand@gmail.com