Thema avond ‘Onder invloed’

  • Nieuws
  • door Redactie op

De gemeente Twenterand biedt samen met Theatergroep PlayBack op maandag 22 februari de thema-avond 'Onder Invloed' aan. Deze avond is gericht op de communicatie tussen ouderen en hun kind(eren).

Stel: Je bent 15 en wilt indruk maken. Je begraaft op zeilkamp drank onder je tent om het stiekem met vriendinnen op te drinken. Je tikt in één keer een groot glas wodka weg. Samen met je vrienden drink je whisky van je vader en voelt je echt volwassen. Jij regelt de wiet en kan zelfs een jointje bouwen.

Je ouders hebben hier vast wel een mening over en vragen zich af welke rol alcohol en drugs speelt in het leven van de jongeren. Is het verslavend? En wat zijn nu eigenlijk de risico's? 

Tijdens deze thema-avond leren ouders/verzorgers om regels te stellen en het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren bespreekbaar te maken. De acteurs van PlayBack houden ouders op een treffende en luchtige wijze een spiegel voor. PlayBack traint ouders om op een gelijkwaardige, maar wel begeleidende manier met hun kind in gesprek te gaan. Op deze manier wordt de jongere aan het denken gezet in plaats van dat hij of zij de schouders ophaalt. 

De gemeente Twenterand nodigt daarom alle ouders en verzorgers van harte uit om de thema-avond ‘Onder Invloed’ bij te wonen. Deze vindt plaats op maandag 22 februari 2016 van 19.30 uur tot 21.15 uur bij Het Punt in Vroomshoop (inloop vanaf 19.00 uur). Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Er zijn geen kosten aan de avond verbonden. Kijk voor meer informatie over het team van PlayBack en hun werkwijze op www.tgplayback.nl/onderinvloed

De gemeente Twenterand organiseert deze avond samen met het Loes loket, Stichting ZorgSaam Twenterand, Stichting Reflection, Stichting Jongerenwerk Den Ham, Radar Uitvoering en Noordik Vriezenveen en Vroomshoop.