Tijdreizen met ruim 20 jongeren naar Auschwitz

  • Nieuws
  • door Redactie op

In de voorjaarsvakantie brengen 21 jongeren uit de gemeente Twenterand een bezoek aan vernietigingskamp Auschwitz in Polen

Het bezoek maakt onderdeel uit van het project ‘Tijdreizen’ dat wordt uitgevoerd door ZorgSaam Twenterand en mede-ondersteund door de gemeente Twenterand. Naast de reis gaan de jongeren onder andere in gesprek met een inwoner uit Twenterand die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt.

Gedurende het project wordt er een koppeling gemaakt naar de actuele ontwikkelingen in de (wereld)samenleving en deze volgen elkaar in snel tempo op. Binnen de huidige samenleving heeft men ook vaak vooroordelen over verschillende bevolkingsgroepen. De jongeren nemen voorafgaand aan het bezoek deel aan verschillende verdiepende activiteiten, zoals een gesprek met een inwoner uit Twenterand die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt.

In Polen bezoeken de jongeren Schindler Factory. Dit is de plek waar het verhaal uit de film ‘Schindler’s List’ zich daadwerkelijk heeft afgespeeld. Op vrijdag 20 februari, voorafgaand aan het vertrek richting Auschwitz, gaan de deelnemende  jongeren en de begeleiders dan ook samen de film ‘Schindler’s List’ kijken. Dit gaat plaatsvinden in de theaterzaal van het nieuwe activiteitencentrum Het Punt in Vroomshoop.

Bij terugkomst van de vierdaagse reis naar Polen gaan de jongeren op verschillende manieren hun verhalen presenteren bijvoorbeeld door middel van een blog op JongTwenterand.nl en fototentoonstelling. Dit doen zij niet alleen richting ouders en andere jongeren maar richting andere inwoners uit Twenterand.

In de weken na de reis zal er de gelegenheid zijn de ervaringen van de jongeren te bekijken, luisteren of lezen. Houd JongTwenterand.nl in de gaten voor meer info!