Tweede ronde project Young Leaderz Twenterand

  • Nieuws
  • door Redactie op

De afgelopen maanden hebben jongeren diverse activiteiten vanuit het project Young Leaderz georganiseerd. In totaal waren er zeven aanvragen, waarvan een deel al is uitgevoerd.

Wethouder Jan Binnenmars: “De eerste ronde was succesvol met leuke ideeën voor activiteiten. Zo was er bijvoorbeeld een Girls Only middag, een darttoernooi en een graffity workshop. De jongeren geven aan dat ze er veel van leren om activiteiten van begin tot einde te regelen.”

De jongeren worden geholpen door stichting ZorgSaam Twenterand, Radar Uitvoering, Wijk Next van Stichting Reflection en Stichting Jongerenwerk Den Ham. De tweede aanvraagronde is inmiddels van start gegaan. Nieuwe ideeën kunnen nog tot 5 november worden ingediend.

Jongeren kunnen een uitgewerkt idee of plan voor een activiteit inclusief een begroting indienen. De aanvragen worden bekeken door een beoordelingscommissie die bestaat uit de gemeente Twenterand, de jongerenraad en bovengenoemde partners. De commissie geeft vervolgens advies tot toekenning of afwijzing van de aanvraag. De partners van het project begeleiden de jongeren gedurende het gehele traject (van de aanvraag tot de daadwerkelijke uitvoering).

De activiteit moet er op gericht zijn verbinding te creëren met andere organisaties, tussen inwoners of tussen jongeren onderling. Denk aan een buurtbarbecue, een sporttoernooi of een muziekavond. Daarnaast wordt de aanvraag getoetst op de volgende onderdelen:

  • Is er een vervolg mogelijk zonder subsidie?
  • Hoe kan er draagvlak gecreëerd worden?
  • Hoeveel deelnemers (actief betrokkenen en vrijwilligers) worden er verwacht?
  • Wat wil de aanvrager met de activiteit bereiken?
  • Is de activiteit openbaar?
  • Waar vindt het plaats?
  • Hoe wordt de publiciteit aangepakt?

De tweede aanvraagronde loopt tot 5 november 2017. Op 7 november worden de ingediende aanvragen beoordeeld en uiterlijk 17 november horen de jongeren of hun aanvraag is goedgekeurd. Daarna kan de aanvrager aan de slag met de uitvoering. Ook hierbij wordt hij of zij begeleid door een van de partners van het project.

Meer informatie over Young Leaderz Twenterand is te vinden op www.jongtwenterand.nl/youngleaderz of via de websites van de partners.