Zip your Lip actie het Noordik Almelo brengt ruim 23000 euro op voor het goede doel!

  • Nieuws
  • door Redactie op

Ruim 400 leerlingen van de Havo/Vwo vestiging van het Noordik te Almelo hebben van vrijdag op zaterdag meegedaan aan Zip your Lip.

Zip your Lip is een landelijke actie waarbij leerlingen 24 uur vasten voor het goede doel. De opbrengst van deze actie gaat dit jaar naar de landelijke Serious Request actie.

Serious Request 2014 vraagt  aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. Naast dit doel gaat de opbrengst naar goede doelen die het Noordik ondersteunt in Cambodja en Sri Lanka. Deze laatste acties worden mogelijk gemaakt door de expeditieteams Cambodja en Guatemala. Leerlingen van deze teams werken een jaar lang aan de voorbereiding van hun eigen expeditie om uiteindelijk een concreet goed doel te ondersteunen in genoemde landen.

Dit jaar bracht de actie het recordbedrag op van : 23.500 EURO. Nog nooit vertoond, dat een groep leerlingen in zo een korte tijd in staat is om zo een bedrag voor het goede doel op te halen. De coaches o.l.v. docent aardrijkskunde Simon Withaar ZIJN DAN OOK ONGELOVELIJK TROTS OP HUN LEERLINGEN!